Fotografiereis winterse wildlife in Noorwegen

10 tot 16 februari 2024 (Volzet)

Tom Linster

Fotograaf en reisleider

De fotograaf die voor een perfecte begeleiding gaat zorgen. Hij reisde/fotografeerde intensief in verschillende landen over de hele wereld & is dus de ideale gids om je een schitterende reis te bezorgen. De tips & tricks krijg je er met plezier bovenop.

Praktische info

PRIJS : 3674€ pp.

VERTREK: 12 februari ’22

TERUGKOMST: 18 februari ’22

AANTAL DAGEN: 7 dagen

Min DEELNEMERS: 5

Max DEELNEMERS: 5

THEMA: Doelsoorten Zeearend, Steenarend, Havik, eekhoorn, goudvink en vele andere bosvogels. Winterse landschappen.

INCLUSIEF: vlucht, verblijf, lokaal vervoer, vol pension , 1 begeleider/fotograaf

EXCLUSIEF: Transport van en naar Amsterdam, alocholische drank, eigen uitgave.

We reizen naar de kust van midden Noorwegen waar fjorden het landschap bepalen. De landschappen zien er tijdens de winter sprookjesachtig uit. IJs en sneeuw maken het mooi weer. De Zee- en Steenarend, de Havik en vele kleine vogels overwinteren hier en zijn actief op zoek naar voedsel. Vanuit fotoschuilhutten kunnen we deze iconische vogels bekijken en fotograferen. Geduld is hier een mooie deugd maar de beloning is dubbel. Je krijgt de kans om unieke beelden te maken van de Noorse wildlife in winterse landschappen. Stilaan kruipt de schoonheid van de natuur onder onze huid. De perfect manier om creatief te onthaasten.

 

Als het weer het toelaat gaan we zelfs met een boot in de fjorden Zeearenden zoeken. Met een thermisch pak aan is dit een beleving op zich. Ole Martin is de kapitein en de perfecte gids voor deze unieke boottocht. Voor fotoliefhebbers is dit één van de mooiste safari’s die je in Noord-Europa kan beleven, een unieke kans om beelden te schieten. Misschien krijgen we er ook een vlaag Noorderlicht bovenop. Je krijgt vooraf uitleg om dit uitzonderlijk natuurfenomeen mooi op foto vast te leggen.

 

In februari komt de zon op om 8u op en rond 17u gaat ze terug onder. We hebben ‘s avonds heel wat tijd om foto’s te bekijken en eventueel te bespreken. We nemen ook uitgebreid de tijd om je fotografie skills bij te werken. Het is een echte fotoworkshop met de Noorse natuur als onderwerp.

Dag 1

Afspraak op de luchthaven van Amsterdam Schiphol. Vervolgens vliegen we met een rechtstreekse vlucht naar Trondheim. Bij aankomst staat ons volgende vervoersmiddel ons op te wachten en rijden we naar onze lodge die middenin de natuur ligt.

 

Dag 2 – 6

De komende dagen zullen we vanuit schuilhutten de wildlife in de omgeving trachten te fotograferen. Als het weer mee zit kunnen we ook met een boot het water op om de zeearenden “in actie” op beeld vast te leggen. Heel wat vogelsoorten zullen voor onze lens passeren, actief op zoek naar voedsel tijdens deze barre wintermaanden. Naast vogels is de kans ook bestaand dat er ander wildlife voor onze hut passeert. Het winterse landschap en – als het meezit – ook het magische noorderlicht maken van de komende dagen een ideale speeltijd voor de enthousiaste fotograaf.

 

Dag 7

Terugreis vanuit de fjord tot in Amsterdam, met kaartjes vol spectaculaire natuurbeelden.

Scroll naar boven